Esther van Zijl studeerde Klassieke zang aan het ArtEZ Conservatorium bij Riekje Bakker. In 2013 behaalde Esther haar masterdiploma bij Marjan Kuiper aan ditzelfde instituut met als specialisatie opera. Esther wordt gecoacht door Jean-Ronald LaFond en maakt deel uit van de internationale Kashu-Do voice studio.

Esther volgde masterclasses bij o.a. Michel Grillo Hart, Anna Tomowa-Sintow, Miranda van Kralingen, Jard van Nes, Alison Pearce, Barbara Hannigan en Barbara Schlick. Ze vertolkte verschillende rollen zoals Fiametta in Boccaccio van F. Suppé, Zerbinetta in (delen van) Ariadne auf Naxos van R. Strauss, Olympia in Les Contes d’Hoffmann van Offenbach, Euredice in Retourtje Onderwerld van Monteverdi&Van Bueren, Constance in Les Dialogues des Carmelites van Poulenc, Amahl in Amahl and the Nightvisitors van Menotti en Scintilla in La Contadina van Hasse.

Verder zingt Esther regelmatig als soliste in oratoria en cantates. Daarnaast heeft zij een grote liefde voor het intiemere liedrepertoire en verleent ze graag haar medewerking aan projecten met nieuwe composities. Ze werkt samen met pianiste Raluca Sabau (Duo Doina) en maakt deel uit van de stichting voor hedendaagse muziekproducties SPECTRUM en opera studio Suitcase Opera Productions.

Bij het Euregio Vocalisten Concours in 2008 behaalde Esther een tweede prijs en in 2010 werd ze laureaat van het operatraject Conserto.

 

Foto’s fotocredit: Y-Photo & Wim Oskam

portretes4

IMG_0004